Home

xxxx

xx

Lopon-op-Locatie 2019, 21 maart 2019
De goed bezochte dag rond Vernieuwend onderwijs in begrijpend lezen op de lerarenopleiding leverde veel stof tot nadenken en discussie, met name de prikkelende lezing van Thoni Houtveen (met dank aan de collega’s van de Marnix Academie voor het mooie programma). Ter plaatse konden deelnemers zich aanmelden voor een netwerk rond dit onderwerp. Zie verder ook LOL-pagina.

..

Nieuwe bestuursleden
Er zijn 2 nieuwe bestuursleden die LOPON2 komen versterken: Paulien Vrieling (Avans, Breda) als algemeen bestuurslid en Boukje Bruins (KPZ, Zwolle) als penningmeester.

..

Taalraad Begrijpend Lezen   De Taalraad is opgericht n.a.v. de resultaten van het PIRLS-onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat het niveau van begrijpend lezen van leerlingen van het vierde leerjaar erop achteruit gaat. Vlaanderen en Nederland nemen nu samen het engagement om een actieplan begrijpend lezen te maken.
Lees verder…..LOPON2 wordt als onderwijsnetwerk ondersteund door de Nederlandse Taalunie. 

___________________________________________________________________

Je vindt ons ook op: Facebook, Linkedin en Linkedin: lezen op de lerarenopleiding      

Aankomende activiteiten

nov
22
vr
hele dag HSN 2019 @ Hogeschool Windesheim
HSN 2019 @ Hogeschool Windesheim
nov 22 – nov 23 hele dag
HSN 2019 @ Hogeschool Windesheim
m         HSN-33 is dit jaar gepland op 22 en 23 november; op hogeschool Windesheim, Zwolle. Alle leeromgevingen waarin Nederlands geleerd wordt komen daarbij aan bod: basisonderwijs t/m universiteit en hogeschool, de[...]