Lopon2

Boek ‘Volop taal’

Publicaties/boeken
Klik op de illustratie voor een video-impressie

Volop Taal  – Didactiek Nederlands voor het lager onderwijs is afgelopen september verschenen bij academische uitgeverij Owl Press, onderdeel van Uitgeverij Borgerhoff-Lamberigts (440 p, soft cover, ISBN 9789463931977, €40,–)

Zeventien Vlaamse lerarenopleiders werkten aan het boek mee: Mariet Schiepers, Pandora Versteden, Jozefien Loman, Ine Callebaut, Brenda Froyen, Jona Hebbrecht, Hilde Imberechts, Els Moonen, Els Ringoet, Elena Schutjes, Saskia Timmermans, Christel Truyts, Jan T’ Sas, Tinneke van Bergen, Anouk Vanherf, Tine van Houtven, Iris Vansteelandt. Een prachtige uitgave met cover en Illustraties van Tom Schoonooghe.

Dit handboek kiest voluit voor functioneel, ambitieus, geïntegreerd en eigentijds taalonderwijs Nederlands. Wetenschappelijke inzichten over hedendaags, uitdagend en taalkrachtig onderwijs wordt vertaald in zeven didactische principes. Die vormen de rode draad van het boek en worden uitgewerkt in praktijkverhalen/toepassingen
Aan de hand van zes kijkwijzers kun je kritisch naar je eigen lesvoorbereiding en onderwijsaanpak kijken. Kortom, Volop Taal is een must-read voor elke (toekomstige) leraar en lerarenopleider die vol wil inzetten op taal in de lagere school!


Voor informatie en bestellen: zie de website van de uitgever

Related Posts